Skip to content

Renata i Julia Krysiak – innowatorki z sektora AGRIFOOD

Czy można połączyć tradycję z nowoczesnością i stworzyć innowacyjny produkt spożywczy, który dba o zdrowie i planetę? Renata i Julia Krysiak udowadniają, że tak! Zwyciężczynie konkursu „Otwarci na biznes” i finalistki programu EWA – Empowering Women in Agrifood z sukcesem wprowadzają na rynek liofilizowane warzywa i zioła VegeLIO – naturalną przyprawę, która rewolucjonizuje gotowanie. Ich misja? Ograniczenie marnowania żywności, poprawa nawyków żywieniowych i promocja polskich warzyw w najzdrowszej postaci. W rozmowie z Marią Sikorską opowiadają o tym, jak wyglądała droga od pomysłu do biznesu, jak pracuje się w duecie pokoleniowym i dlaczego liofilizacja to przyszłość zdrowej kuchni.

📺 Poznaj historię kobiet, które zmieniają polski sektor AGRIFOOD!

https://agronomist.pl/artykuly/renata-i-julia-krysiak-innowatorki-z-sektora-agrifood

#InnowacjeWŻywności #AGRIFOOD #Liofilizacja #SiłaKobiet #ZdroweJedzenie #ZeroWaste #ZKlimatemIZPasją #PolskieSuperfoods #ZrównoważonyRozwój #LokalneProdukty #agronomist #StowarzyszenieLiderkiInnowacji #wieś #rolnictwo